joi, 19 ianuarie 2012

Ultimele zile ale expoziției 'O altă Japonie: Japonia de Nord'


Mai sunt mai puțin de două săptămâni până când mai puteți vizita expoziția de fotografie intitulată 'O altă Japonie: Japonia de Nord'.

Expoziția, oraganizată de Asociația Culturală Româno-Japoneză, cuprinde fotografii realizate de Hashimoto Yoshinori în mica zonă Yurihonjō a Japoniei de Nord în anii 1970, dar şi fotografii realizate în perioada 2008 – 2011, arătând Japonia contemporană, natura, oamenii cu obiceiurile şi munca lor.

Printre fotografiile expoziției veți vedea imagini cu hatahata - un tip de peşte care se pescuieşte în decembrie timp de două săptămâni şi este parte din meniul tradiţional de Anul Nou; și matagi - denumirea pentru oamenii de la munte ce locuiesc în partea de nord a Japoniei, zona Tōhoku și care iarna sunt vânători de urşi şi căprioare, iar vara trăiesc cultivând pământul. De asemenea, mai puteți vedea fotografii din timpul Festivalului de toamnă, dedicat zeilor pentru a avea recolte bogate și fotografii cu Japonia de est, oraşele Iwate şi Fukushima, după 3 luni de la marele dezastru din martie 2011.

Evenimentul are loc în foaierul Sălii Amfiteatru a Teatrului Naţional Bucureşti până pe 31 ianuarie 2012.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More