miercuri, 20 aprilie 2011

Cum poți ajuta Japonia

11 Martie 2011 este o zi dezastruoasă în istoria Japoniei. Nu este o noutate pentru nimeni catastrofa prin care a trecut statul Nipon în acea zi. Peste 27.000 de oameni sunt decedați sau dispăruți, iar peste 10.000 de oameni și-au pierdut locuințele în urma tsunami-ului. În prezent mai mult de 135.000 de oameni trăiesc în adăposturi temporare, fie evacuați din zonele afectate, fie rămași pe drumuri.


Dacă ești interesant să ajuți victimele dezastrului, există cel puțin câteva metode prin care poți face asta. Chiar și cel mai mic ajutor din partea noastră contează. Nu te gândi că Japonia este o țară bogată sau dezvoltată care poate face față unui asemenea dezastru. Japonia se confruntă în prezent cu nenumărate probleme economice, dar asta este cu totul o altă discuție.



Probabil cea mai sigură metodă prin care banii tăi vor ajuge la victimele cutremurului este donarea prin Crucea Roșie Japoneză. De cele mai multe ori, donațiile pentru o anumită cauză făcute prin reprezentanțele Crucei Roșii altele decât cea locală, vor ajunge numai într-un anumit procent la cauza pentru care a fost făcută donația. De aceea, cel mai bine este să optezi pentru site-ul Crucei Roșii Japoneze. Nu te speria, există o versiune și în limba engleză. Link-ul de mai sus te va direcționa direct către pagina dedicată programului de ajutorare a victimelor tsunami-ului și cutremurului din 11 martie 2011.

Poți opta fie pentru o donație online prin PayPal, fie pentru un transfer bancar la una dintre cele trei bănci afiliate.



Reprezentanța Crucei Roșii din România are și ea un program dedicat victimelor din 11 martie, sub denumirea de Apel pentru Japonia. Însă, așa cum am explicat mai sus, nu putem ști cu siguranță dacă întreaga noastră donație va ajunge pentru cauza dorită, sau numai un anumit procent din aceasta.

Metodele prin care poți dona aici sunt: donație online, SMS la numărul 879 pentru o donație de 2 euro, apel Romtelecom la cele două numere de telefon disponibile pentru donații de 2 și respectiv 10 euro și trasfer bancar în euro sau lei.


QuakeBook (trad. Cartea Cutremurului) - „2:46: Aftershocks: Stories from the Japan Earthquake” (trad. „2:46: Replici: Povești despre cutremurul japonez”)

Culegere de eseuri în limba engleză scrisă de către victime ale dezastrului și jurnaliști, dedicată persoanelor afectate de cutremurul din Japonia, din 11 martie și a cărei încasări vor fi donate în procent de 100% Crucei Roșii din Japonia.

Prețul cărții este de 9,99 dolari și poate fi achiziționată online pe Amazon.com și Amazon.co.uk

Mai multe detalii despre carte aici.


Nu ezita să ajuți Japonia să depășească acest moment. Fiecare ajutor contează!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More