luni, 25 aprilie 2011

2:46 QuakeBook - Un proiect de ajutorare a victimelor cutremurului din Japonia


Un proiect început online pe Twitter s-a dezvoltat prin publicarea unei cărți menite să ajute victimele cutremurului din Japonia, din 11 martie.

Cartea, intitulată „2:46: Aftershocks: Stories from the Japan Earthquake” (trad. „2:46: Replici: Povești despre cutremurul japonez”), este o culegere de fotografii, desene și eseuri scrise de victime ale cutremurului, jurnaliști, dar și de oameni obișnuiți din jurul lumii. Mărturiile descriu experiența victimelor, dar și modul în care oameni de peste tot din lume au fost afectați de catastrofa din Japonia, și reprezintă o uimitoare sursă de informații ce arată prin ce au trecut, și încă trec, japonezii, dar și străinii stabiliți acolo. Autorii eseurilor oferă informații pe care nu le puteți afla de la televizor sau din ziare, și care, cu siguranță vă vor uimi prin realitatea crudă cu care se confruntă Japonia de mai bine de o lună.


Cartea cuprinde și un articol scris de Yoko Ono, soția fostului membru Beatles, John Lennon. 

Dacă v-am stârnit curiozitatea, dar încă nu sunteți convinși să achiziționați cartea, puteți citi câteva fragmente extrase din publicație, pe site-ul dedicat proiectului la secțiunea Excerpts .

The QuakeBook este un proiect caritabil, iar toate încasările din vânzarea cărții vor fi donate Crucii Roșii din Japonia pentru ajutorarea celor afectați de evenimentele din 11 martie. În prezent poate fi achiziționată doar varianta electronică a cărții în limba engleză, dar în curând aceasta va fi publicată și în variantă print în limbile engleză, germană și japoneză. Cartea se găsește pe Amazon.com și Amazon.co.uk la prețul de 9,99 dolari, respectiv 7,13 lire sterline, cu transport oriunde în lume.


Varianta electronică a cărții este publicată în versiunea pentru Kindle, dar poate fi citită și de utilizatorii de PC, iPhone și iPad prin descărcarea, chiar de pe Amazon, a unui program gratuit.

Mai multe detalii despre proiectul QuakeBook puteți găsi pe site-ul quakebook.org .


Urmăriți clipul de promovare al cărții



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More