joi, 21 aprilie 2011

Resurse online de învăţare a limbii japoneze


Vrei să înveți limba japoneză de acasă, fără să plătești nimic pentru materialele de studiu? Iată câteva resurse online gratuite care te pot ajuta să înveți limba japoneză chiar de acasă, fără profesor.


Dicționare online

Oricine învață o nouă limbă are nevoie de un dicționar. Eu îți sugerez două, foarte simplu de utilizat.

jisho.org - este un dicționar englez-japonez și japonez-englez. Pentru japoneză, poți tasta cuvinte în romaji sau poți lipi direct cuvintele în hiragana, katakana sau kanji, pentru traducereși explicații în limba engleză.
japandict.com - dicționar japonez-englez, cu interfața asemănătoare Google. Rezultatele căutării tale for fi afișate atât în kanji, hiragana și katakana, cât și în romaji.


Vocabular

japaneseclass.jp - un site complex care te ajută să înveți noi cuvinte sub forma unor lecții pe diferite niveluri. De asemenea, poți folosi site-ul pentru învățarea hiragana și katakana, kanji, dar și pentru exersarea citirii în limba japoneză. 

Pe site există și un clasament al învățăceilor, iar pentru fiecare lecție nouă învățată sau pentru recapitularea lecțiilor mai vechi primești anumite puncte care se vor adăuga la totalul tău pentru a vedea pe ce poziție ce afli în topul utilizatorilor site-ului. O metodă bună de motivare, nu?


Gramatică

Tae Kims Guide - site-ul oferă lecții complete de gramatică și exerciții pentru verificarea cunoștințelor acumulate pe parcursul lecției. Singura problemă este că exemplele sunt în japoneză, deci mai greu de înțeles de către începătorii nefamiliarizați cu kanji.
jgram.org - site-ul oferă lecții de gramatică grupate pe nivelurile JPLT, dar și lecții generale.


Kanji

kanjisite.com - învață kanji în funcție de nivelul tău JPLT, iar la final exersează ce ai învățat folosind pagina de Random testing.
learnkanji (twitter) - lecții de kanji direct pe twitter
speedanki.com - site ușor de utilizat pentru exersarea kanji sub formă de flashcards. Kanji sunt grupate pe cele 5 niveluri JPLT.


Citire

njuku.com - site-ul oferă texte scurte pentru practicarea citirii, dar și varianta audio a textelor respective pentru verificare sau dezvoltarea abilității de ascultare.


Alte resurse
MaggieSensei - blog ce oferă lecții scurte de vocabular, expresii, kanji sau citire. Interacționează direct cu MaggieSansei pe twitter pentru lecții rapide sau diverse quiz-uri.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More