vineri, 29 aprilie 2011

The Golden Week sau Săptămâna de Aur în Japonia


Astăzi, 29 aprilie, în Japonia începe una dintre cele mai mari sărbători japoneze. The Golden Week sau Ōgon Shūkan reprezintă o colecție de sărbători naționale ce au loc, de obicei, în decursul a 7 zile, ce încep la sfârșitul lunii aprilie și se încheie pe 5 mai.

Japonezii au liber pe toată durata Săptămânii de Aur pentru a celebra evenimentele, iar punctele de atracții turistice sunt cum nu se poate mai aglomerate. Mulți dintre japonezi preferă să călătorească prin țară în această săptămână, așa că trenurile și aeroporturile funcționează la capacitate maximă.


The Golden Week începe cu Ziua Showa (Showa no hi), pe 29 aprilie, când japonezii celebrează ziua de naștere a fostului împărat Showa, care a murit în 1989.

Pe 3 mai este Ziua Constituției (Kenpo kinenbi), zi dedicată adoptării Constituției în 1947, după război.

4 mai este Ziua Vegetației (Midori no hi), zi dedicată mediului și naturii, deoarece fostul împărat iubea plantele și natura. Această zi obișnuia să fie celebrată pe data de 29 aprilie, de ziua împăratului, înainte să fie mutată pe 4 mai, zi considerată atunci sărbătoare națională, datorită situării sale între alte 2 sărbători naționale.

Pe 5 mai se sărbătorește Ziua Copilului (Kodomo no hi), dar și Festivalul Băieților (Tango no Sekku), când familiile se roagă pentru sănătatea și succesul fiilor lor. Obiceiul este ca familiile să agațe panglici sub formă de crap în jurul casei lor și să expună papuși-samurai, ambele simboluri ale puterii și succesului în viață. Festivalul Fetelor, în schimb, are loc pe data de 3 martie.

Dacă alegi să vizitezi Japonia în această perioadă, trebuie să știi că o mulțime de festivaluri au loc de-a lungul țării. Unele dintre acestea sunt dedicate Festivalului Băieților cu ceremonia de agățare a panglicilor, altele sunt dedicate privitului brumărelelor (shibazakura) în grădini și parcuri sau al florilor de cireș în prefectura Aomori. 

Alte festivaluri vă pot oferi oportunitatea de a vedea dansuri și ceremonii japoneze tradiționale, de a vedea demonstrații ninja, sau de a învăța metode tradiționale de olărit. Un alt festival japonez renumit din timpul Săptămânii de Aur este Festivalul Pescarilor ce are loc în Okinawa și care marchează începutului sezonului de vară pe această insulă. Festivalul este sărbătorit cu mult fast, spectacole și artificii.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More