sâmbătă, 25 februarie 2012

Japonezii au inventat sticla invizibilă


Eterni pricepuți la tehnologie, japonezii vin cu o inovație - sticla invizibilă sau sticla fără reflecție. Dacă până acum ai avut probleme să observi pereții sau ușile de sticlă și ai avut mici accidente din cauza asta, noua invenție ar trebui să te îngrijoreze.

Sticla aceasta are câte o peliculă anti-reflecție pe ambele părți ale suprafeței, iar asta permite ca 99,5% din lumină să pătrundă prin ea. Ca urmare, numai 0,5% din lumină se va reflecta pe suprafața sticlei ceea ce lasă impresia de sticlă „invizibilă”.

Dacă te-ai speriat la începutul articolului, liniștește-te, am glumit! Probabil, genul acesta de sticlă nu va fi folosit în arhitectură, ci tot în tehnologie. Electronicele vor beneficia cel mai mult de noua invenție pentru ne a scăpa de enervanta lumină care se reflectează în ecranul televizorului, telefonului sau laptopului și nu ne lasă să vedem sau să citim de pe aparatele menționate.

Așa da. Aștept cu nerăbdare ziua în care nu vom mai fi nevoiți să tragem traperia la fereastră sau să ne ascundem în colțuri întunecate pentru a ne folosi electronicele în timpul zilei.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More