marți, 14 februarie 2012

Valentine's Day în Japonia


Japonezii iubesc aproape orice are legătură cu Occidentul. Astfel, ei au preluat o serie de sărbători vestice, printre care și Valentine's Day.

Uimitor sau nu, ziua de 14 februarie are o mare importanță în Japonia. Deși preluată, această zi a devenit poate chiar mai uriașă la ei decât la americani. Cu o mare diferență: în Japonia, Valentine's Day nu reprezintă o zi dedicată cuplurilor, ci o zi în care fetele își declară senimentele pentru băieți. Drept urmare, în Japonia, fetele oferă ciocolată băieților, și nu invers.

Pregătiri

În apropierea acestei zile, magazinele sunt pline de cadouri, dulciuri de toate felurile și în toate formele, și, mai ales, de ustensile pentru prepararea ciocolatei. Fiind o zi în care fetele sunt cele care oferă, acestea preferă să pregătească personal delicioasele cadouri și nu să le cumpere de-a gata. Acest lucru probabil că se trage și din cultura japoneză, care consideră că gesturile și eforturile tale spun mult mai mult decât cuvintele. Japonezul face, nu vorbește.

Foto: shoottokyo.com
Totodată, ambalajul este foarte important în Japonia, așa că felul în care fetele oferă și împachetează ciocolatele este la fel de important ca și cadoul în sine. Astfel, în magazine se găsesc cutii colorate, punguțe, fundițe, hârtiuțe și tot ce vă puteți sau nu vă puteți imagina pentru a împacheta desertul.

Ziua cea mare

Valentine's Day este cea mai populară în rândul adolescenților. Băieții așteaptă cu nerăbdare această zi pentru a descoperi ce fete îi plac și evident, pentru a afla cine este mai popular printre fete. Se naște astfel un fel de concurs între băieți pentru a vedea cine primește mai multe ciocolate.

Foto: andymckie.wordpress.com
Fetele însă, nu trebuie să-și neglijeze amicii sau colegii de muncă și șefii. Pentru aceștia, ciocolatele sunt mai simple, nu sunt atât de elaborate și sofisticate. Pentru iubit însă, fetele acordă mai mult efort, iar cadoul este mai elaborat și ambalajul mai deosebit.

Dar băieții când oferă?

Fetele nu vor rămâne neglijate. Pentru ele există White Day, ziua de 14 martie. Astfel, o lună după Valentine's Day este rândul băieților să ofere ciocolate fetelor.

Despre asta puteți citi în articolul dedicat White Day.

Urmăriți acest filmuleț și învățați cum prepară japonezele ciocolate de Valentine's Day.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More