miercuri, 14 martie 2012

White Day în Japonia


În articolul despre Valentine's Day vă spuneam că mai există o sărbătoare similară în Japonia, White Day. Aceasta are loc la fix o lună după Valentine's Day și este ziua în care băieții și bărbații întorc favoarea și oferă propriile cadouri fetelor și femeilor.

Dacă de Valentine's Day fetele oferă ciocolată din dragoste, pentru băieții și bărbații japonezi White Day reprezintă mai mult o obligație. Băieții trebuie să ofere ciocolate înapoi fetelor de la care au primit, iar bărbații oferă ciocolate tuturor femeilor din viața lor - colege, amice, iubită. Aceste ciocolate și cadouri sunt ceva mai scumpe pentru că, să fim serioși, bărbații nu stau să prepare ciocolate și preferă să le cumpere de-a gata, frumos ambalate.



Deși denumirea zilei este White Day, ciocolatele sau dulcuiurile oferite nu sunt obligatoriu albe. Dar cheltuiala bărbaților nu se termină aici. Evident, iubitele vor avea mai multe pretenții decât amicele sau colegele, iar acestora bărbații le vor oferi cadouri mai scumpe. Se spune că, în această zi, bărbații trebuie să ofere cadouri de trei ori mai scumpe decât cele primite de Valentine's Day.

Printre cadourile pe care femeile le primesc în această zi se pot număra flori, accesorii, bijuterii, lenjerie de corp și chiar îmbrăcăminte.



Totuși, în ultimii ani, fetele s-au cam săturat să primească cadouri sau ciocolate luate de-a gata de la magazin. Japonezele și-au cam dat seama că sărbătoarea nu înseamnă la fel de mult și pentru iubiții lor și-au început să prefere lucrurile realizate chiar de mâna băieților. Ele spun că o simplă ciocolată preparată chiar de iubitul lor face mai mult decât o bijuterie scumpă și le demonstrează astfel că sunt prețuite și iubite.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More