duminică, 11 martie 2012

Copiii tsunami-ului. Află povestea 3.11 prin ochii inocenți ai copiilor


Astăzi Japonia comemorează 1 an de la uriașa tragedie care a lovit națiunea considerată de noi invincibilă.

A trecut 1 an de la „Marele Cutremur”, așa cum îl numesc japonezii, de la tsunami-ul care a lovit partea de est a țării și de la catastrofa nucleară, a doua ca mărime din lume, care continuă să amenințe siguranța poporului nipon.

O tragedie triplă pe care nimeni nu o va uita curând și care reprezintă o lecție pentru toți locuitorii planetei: nu suntem invincibili, natura este o putere mai presus de orice, dar tot noi suntem dușmanul nostru cel mai mare.

Dacă până acum ați fost sau nu alături de suferința fraților noștri japonezi, vă sugerez ca măcar astăzi să reflectați asupra soartei lor și să fiți alături de ei măcar cu gândul.

BBC a realizat un documentar emoționant și extrem de mișcător care dorește să expună întâmplările din 11 martie 2011 prin ochii copiilor victime ale catastrofei. Aflați prin ce au trecut acești copii, cum văd ei evenimentele de anul trecut și cum este viața lor de atunci, chiar de la ei.

Află ce a însemnat pentru ei acea zi, cum a fost să-și piardă prietenii, casele, orașul în care au locuit și poate chiar familia. Află cum s-a schimbat viața lor de atunci, cum trebuie să se protejeze permanent de radiațiile care le amenință sănătatea și despre care nimeni nu știe cum îi va afecta în viitor, de ce trebuie să poarte un ecuson oriunde ar merge, de ce nu se pot juca afară mai mult de 30 de minute pe săptămână și ce aspirații au ei de la viitor.

Vă recomand cu toată căldura să urmăriți acest documentar și să fiți alături de acești copii măcar pentru o oră.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More