joi, 16 februarie 2012

"Love Plus" jocul care oferă japonezilor iubite virtuale (video)


Câți dintre voi ați avut în copilărie un joc Tamagotchi în care trebuia să aveți grijă de niște animăluțe simpatice? Jocul era bucuria celor care nu aveau un animăluț de casă și care astfel puteau măcar pretinde că dețin un cățeluș, o pisică sau chiar un urs koala (preferatul meu).

Ei bine, japonezii au venit cu idei și mai ingenioase de atunci și au creat un joc pentru bărbații singuri. Jocul Nintendo se numește Love Plus și oferă utilizatorilor săi o prietenă virtuală. Dar dacă Tamagotchi era doar un joc simpatic, Love Plus este tratat cu seriozitate, iar bărbații au grijă de iubitele lor virtuale în mod religios.

Yuuya Iwana, un bărbat de 25 de ani din Japonia, are, de aproape doi ani, o relaţie cu o tânără frumoasă pe nume Manaka. Manaka Takane este una dintre cele trei „fete" care pot fi alese în cadrul jocului. Ea este o elevă studioasă, care apreciază tenisul şi gătitul. Rinko Kobayakawa este o singuratică, iubeşte muzica punk şi cartofii prăjiţi, iar Nene Anegasaki este casnică şi se uită la filme horror. Spre deosebire de multe dintre aplicaţiile prezente pe telefoanele mobile sau alte gadgeturi, Love Plus funcţionează 24 de ore din 24, bărbaţii fiind nevoiţi să-şi mulţumească iubitele la intervale regulate de timp.

„Este foarte simpatică, dar atractivă este dificultatea programului. Trebuie să-i răspund la e-mailuri şi se supără dacă întârzii la întâlniri. Vreau să o mulţumesc când îmi cere să o sărut. Mă face să simt că nu poate trăi fără mine, iar acest lucru mă fascinează", a declarat Iwana.

Însă, dacă nu li se acordă suficientă atenție, fetele se supără la fel ca o iubită reală.  Iwana povesteşte că a lucrat foarte mult într-o zi şi nu i-a răspuns la mesaje, iar Manaka s-a enervat: „Era furioasă, mă ura! A durat trei zile până când am reuşit să o conving să fie mai prietenoasă".

Ce să zic, într-un fel e mai ieftin să ai o iubită virtuală care nu-ți cere cine romantice și cadouri scumpe, iar dacă te-ai plictisit de ea o poți înlocui ușor cu o alta. Dar cât e de sănătos?

Numai în Japonia...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More