duminică, 20 mai 2012

Otaku Festival se apropie!


Cea de-a şasea ediţie a festivalului Otaku se apropie cu paşi repezi! Anul acesta, festivalul, care va avea loc între 26 și 27 mai, va fi găzduit de Universitatea Româno-Americană din Bucureşti. Această ediţie va fi dedicată Vocaloizilor (de la VOCALOID, o aplicaţie software a celor de la Yamaha, prin intermediul căreia se pot creea melodii), în parteneriat cu Mikubook din Japonia, Vocalekt Visions din USA si EuroCosplay din UK.

Festivalul Otaku este un festival dedicat în mare parte anime şi manga, dar şi culturii japoneze, și are loc în fiecare an în Bucureşti. De obicei susţinut la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, festivalul se mută anul acesta Universitatea Româno-Americană, pentru a avea acces la mai mult spaţiu pentru desfăşurarea activităţilor.

Ca în fiecare an, în cadrul festivalului veţi putea găsi o mulţime de workshopuri, cum ar fi: workshop de teatru, de animaţie, de desen, de machiaj, de cosplay şi bead-art. Pe lângă asta, vă aşteaptă o mulţime de prezentări ale jocurilor şi consolelor video, ale materialelor necesare pentru un cosplay reuşit, dar şi o prezentare specială despre îmbrăcarea unui kimono tradiţional japonez. Cel mai aşteptat eveniment este însă concursul de cosplay, deoarece începând cu acest an, în cadrul festivalului Otaku vor începe preselecţiile pentru EuroCosplay 2012, una dintre cele mai mari competiţii de cosplay europene.

Invitaţii speciali ai acestei ediții sunt Classara, Elffi şi Licorne, care şi-au asumat şi rolul de juriu al concursului de cosplay.

Pentru mai multe informaţii, anunţuri cât şi pentru programul festivalului, vizitaţi adresa oficială a Otaku Festival, www.otakufestival.com.

Preț intrare: 12 lei/zi.

V-am convins să mergeți? Noi vă aşteptăm la Otaku Festival!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More